Skip to main content
ЗАПОЧВА АКАДЕМИЯ ЗА ИНОВАЦИИ НА INNOVATION STARTER

19.04.2023 |

 За поредна десета година на 2-ри и 3-ти юни в “София Тех Парк” ще се проведе „Академия за иновации“ на Innovation Starter. Проектът е посветен на развититието на предприемачески умения на студенти и финансирането на техните първи бизнес идеи. Мероприятието ще има характерът на хакатон, по време на който студенти ще представят своите идеи пред експертно жури, включващо инвеститори, преподаватели и иноватори от различни сфери. 

Един от проектите на участниците ще получи финансиране в размер на 20 хил. лв, а победителят, ще получи и други награди, включително такива с образователна насоченост. Първите три отбора ще имат възможността да посетят организирано европейските институции в Брюксел. Предвидено е и допълнителни 20 хил. лв от наградния фонд да бъдат разпределени на други участници по преценка на журито. 

Всеки, желаещ да участва в хакатона, трябва да кандидатства, като представи регистрационна форма до края на месец май като посочат името на отбора си. Отборите, които могат да кандидатстват трябва да са в състав от 2 до 5 души, като всеки от участниците трябва да бъде студент.

Ако бъдат одобрени за участие, на отборите ще бъдат назначени ментори, които не само ще съветват участниците, но и ще определят двайсетте отбора, които ще достигнат до финала. На практика, ако менторът прецени, че идеята на отбора не е достатъчно ясна или е практически нереализуема, то отборът може да не продължи до третата и финална фаза. На последният етап жури от десет академични преподаватели и десет бизнес експерти ще определят победителите и класирането в конкурса.

Детайли

Уебсайт

www.innovationacademy.bg

Таргет аудитория

Дигитални умения в образованието 

Дигитална технология/ категория

Дигитални умения