Skip to main content
НОВИНИ

844 000 ЕВРО ЗА БЪЛГАРСКИ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМА „ЦИФРОВА ЕВРОПА“

By 14.06.2023септември 21st, 2023No Comments
844 000 ЕВРО ЗА БЪЛГАРСКИ ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМА "ЦИФРОВА ЕВРОПА"

14.06.2023 |

Добри новини за българските ИТ и технологични проекти! И трите проекта, подадени от български организации по програма „Цифрова Европа“, са одобрени за финансиране. Тези проекти са насочени към създаването на пространствата за данни, цялостното управление на активите в критичните производствени отрасли, мобилността и медийните данни. Общо българските организации ще получат финансова подкрепа в размер на 844 069 евро.

От стартирането на програмата „Цифрова Европа“ през 2021 г. досега са одобрени 18 проекта, които обхващат различни области като цифрови умения, киберсигурност, европейски цифрови иновационни хъбове и др. Българските организации са получили финансиране от програмата на обща стойност 16,4 млн. евро.

Освен това Министерството на транспорта и съобщенията изпълнява и функцията на национален координатор на секторните проекти по Механизма за свързване на Европа. В момента се изпълняват два проекта, включително проучване на потенциалните точки за разполагане на подводни кабелни системи по българското черноморско крайбрежие като част от проекта Black Sea Landing Point.

Детайли

Уебсайт

Таргет аудитория

Дигитални умения за всички

Дигитални умения за работещи

Дигитални умения за ИКТ професионалисти 

Дигитални умения за публична администрация

Дигитална технология/ категория

Големи данни

Телекомуникации