Skip to main content
НОВИНИ

AI & I FACTORY /// CHALLANGE 2.0 @PLOVDIV

By 07.11.2023ноември 15th, 2023No Comments
AI & I FACTORY /// CHALLANGE 2.0 @PLOVDIV

07.11.2023 |

GENERAL CONCEPT

AI & I FACTORY е пионерска съвместна инициатива, ръководена от Digital National Alliance в сътрудничество с AI Cluster Bulgaria. Основната цел на проекта е да задълбочи разбирането на обществото за ключовата роля и трансформационния потенциал на изкуствения интелект (ИИ) в ежедневието. Той се стреми да вдъхнови експериментирането в технологичната сфера, като същевременно активно насърчава приобщаването, привличайки повече жени и млади таланти да започнат обогатяващи пътешествия в секторите на технологиите и ИИ.

Инициативата служи като средище, където се събират експерти, учени и начинаещи таланти от различни области. Чрез интересен спектър от дейности, включващ образователни семинари, работни срещи, хакатони, обучителни лагери и събития за създаване на мрежи, AI & I FACTORY създава среда за задълбочено изследване и съвместно обучение.

Акцентът ни е върху възпитанието на поколение иновативни умове, подготвени да управляват курса на утрешния технологичен пейзаж. Освен това се ангажираме да насърчаваме технологична индустрия, която подкрепя разнообразието и приобщаването на половете, като гарантираме балансирана и жизнена екосистема на изкуствения интелект.

CHALLENGE 2.0 @Plovdiv | 13-27 November 2023

Двуседмична безплатна хибридна образователна програма, която събира студенти от различни университети в Пловдив, България, за да изследват, изучават практиката и работят съвместно под ръководството на експерти от бизнеса и индустрията за разработване на базирани на изкуствен интелект решения на предварително дефинирани предизвикателства.

Основни дати

10 ноември – приключване на регистрационния формуляр
13 ноември – Церемония по откриването
14 ноември – Посещение на техническите лаборатории
15-26 ноември – Хакатон (онлайн)
27 ноември – Лично представяне (pitching) и церемония по награждаване

Повече информация и регистрация на https://linktr.ee/challenges.aifactory

Участието е напълно безплатно

Детайли

Уебсайт

www.digitalalliance.bg 

Таргет аудитория

Дигитални умения в образованието 

Дигитална технология/ категория

Изкуствен интелект

Дигитални умения