Skip to main content
COURSERA - ПЪТЯТ КЪМ ОБУЧЕНИЕТО

04.07.2023 |

В сферата на онлайн образованието Coursera е лидер в областта на достъпното знание, като преодолява пропастта между желаещите да учат и образователните институции от най-висок клас. Основана през 2012 г. от професорите от Станфорд Андрю Нг и Дафне Колър, Coursera се превърна в глобална платформа, която предлага разнообразни курсове, позволявайки на всеки, който има връзка с интернет, да се учи от световноизвестни експерти. Работейки по модела „freemium“, Coursera предлага курсовете си безплатно, като предоставя неограничен достъп до видео лекции, интерактивни тестове и  задачи. Въпреки това, за тези, които искат официално да признаят постиженията си, съществува възможност за закупуване на сертификат, което го прави привлекателно предложение както за обикновените учащи, така и за хората, които искат да се развиват професионално.

Механизмът, който стои зад широкото влияние на Coursera, е прост. Тя демократизира образованието, като предлага курсове по различни теми – от машинно обучение до теория на музиката. Обучаемите могат да се запишат по всяко време и да преминат през материала със собствено темпо. С ангажимент за приобщаващо образование Coursera се съобразява с различни стилове на учене чрез субтитри, преводи и различни нива на ангажираност. Освен това, Coursera създава глобална общност от учащи, които могат да се свържат помежду си.

За тези, които се стремят към интелектуално израстване и усъвършенстване на уменията, Coursera предлага възможност. Чрез тази платформа всеки може да получи достъп до висококачествено образование при своите условия, като придобие опит от уважавани институции без ограниченията на традиционната класна стая. Независимо дали човек иска да промени кариерата си, да развие хоби или просто да задоволи любопитството си, Coursera предлага много курсове, които могат да бъдат адаптирани към индивидуалните нужди. 

Coursera се очертава и като катализатор за справяне с разрастващия се пазар на цифрови работни места и умения в Европа. Чрез нейната широка гама от курсове хората могат да придобият търсени цифрови умения, като се съобразят с променящите се изисквания на пазара на труда. Предлагайки гъвкаво и достъпно образование, Coursera дава възможност на европейците да приемат цифровата ера, насърчавайки работна сила, подготвена да се ориентира и да постига успехи в един все по-технологично ориентиран пейзаж.

Детайли

Уебсайт

Таргет аудитория

Дигитални умения за всички

Дигитална технология/ категория

Дигитални умения

Ниво на трудност

Ниско 

Средно 

Високо 

Експертно

Формат на обучението

Онлайн

Такса за обучението

Безплатно обучение 

Продължение на обучението

До една седмица

До един месец

До три месеца

До половин година

Тип на обучението

Масивен онлайн образователен курс 

Език на обучението

Английски 

Държава, предоставяща обучението

Други

Класификация

База данни