Skip to main content
ПРОУЧВАНЕ НА САЩ - ТЕХНОЛОГИЧЕН УЕБИНАР

01.04.2023 |

AmCham България, съвместно с Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и в партньорство с Посолството на САЩ в България и БАСКОМ, организира уебинар, посветен на възможностите за развитие на технологичните компании на американския пазар. Събитието е предназначено за онези компании, които имат за цел да инвестират в разрастване на мащаба си в Америка.

За уебинара

Опитни лектори и ментори на стартъпи от САЩ ще споделят какви ресурси са на разположение на българските стартъпи в областта на софтуера и услугите за МСП за плановете им да се развиват в САЩ. Българските и европейските технологични разработчици все по-често се сблъскват с императива да се развиват отвъд своя континент поради различни ограничения у дома – причинени от ограничен размер на пазара или от остаряла регулация. Една трета от световния пазар на информационни технологии (ИТ) на стойност 5 трилиона щатски долара се намира в Съединените щати, което го прави най-големият технологичен пазар в света.

На уебинара ще бъдат разгледани въпроси като какво е необходимо, за да се навлезе на американския пазар със съществуващ софтуерен продукт или услуга, как да се набере необходимият капитал за инвестиране в американско мащабиране, има ли такъв на разположение за неамерикански организации, как да станете инвеститор или стартиращо предприятие в САЩ и къде може да се намери подкрепа и „меко кацане“ за инициативата за растеж в чужбина в Америка. В рамките на самия технологичен пазар на САЩ почти половината от разходите са в сферата на технологичните услуги и софтуера, така че ще бъдат разгледани и възможностите за партньорство като B2B доставчик за американския технологичен сектор – още една форма за навлизане на пазара на мащабиране в САЩ.

Можете да намерите програмата и да се регистрирате тук.

Details

Уебсайт

Таргет аудитория

Дигитални умения за ИКТ професионалисти

Дигитална технология/категория

Изкуствен интелект

Софтуерно инженерство

Уеб разработка

Мобилни приложения

Виртуална реалност

Дата

04.04.2023

Достъп до събитието

безплатно

Формат на събитието

онлайн