Skip to main content
НОВИНИ

ИНОВАТИВНОТО ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ ЗА ТИЙНЕЙДЖЪРИ НА COHERENT SOLUTIONS ПРЕМИНАВА НА ГЛОБАЛНО НИВО

By 15.10.2023ноември 8th, 2023No Comments
ИНОВАТИВНОТО ЛЯТНО УЧИЛИЩЕ ЗА ТИЙНЕЙДЖЪРИ НА COHERENT SOLUTIONS ПРЕМИНАВА НА ГЛОБАЛНО НИВО

15.10.2023 |

Java става все по-разпространен език между младото поколение. Но не е от най-лесните за научаване. Coherent Solutions има решение.

 

Coherent Solutions е международна организация с дългогодишни традиции в ИТ сектора. Сред тях е лятната школа по Java за тийнейджъри. Тази иновативна инициатива е предназначена за децата на работещите в компанията експерти и има за цел да насърчи откриването на млади таланти с афинитет към ИТ науките. Училището не само отразява отдадеността на Coherent Solutions да подкрепя следващото поколение технологични ентусиасти, но и демонстрира пионерския дух на компанията в създаването на възможности, които се простират далеч отвъд корпоративния пейзаж.

Възникване на идеята

Преди 7 години служителите на компанията Coherent Solutions в Беларус се замислят как да подкрепят децата си и да ги въведат в ИТ индустрията. Така се ражда идеята за лятното училище, в което децата се запознават с програмирането и работата на един програмист. Първоначално лятното училище се организираше само в Беларус и включваше обучение по .NET, Front-end и Java.

През настоящата година, обаче, лятното училище ще бъде глобално и ще включва деца от повече от една държава. Освен децата, дори и професионалните програмисти от Coherent Solutions проявяват интерес и подкрепа към инициативата. Всяка година се провежда анкета, в която се изследват мненията на родителите и децата, които помагат за постоянното развитие и подобрение на програмата на лятното училище. Приемането и нарастването на броя на участниците всяка година е особено възхищаващо.

Основна цел

Курсовете на Coherent Solutions са предназначени за тийнейджъри на възраст от 14 до 17 години и имат за цел да ги запознаят с професията на програмиста. Участниците се запознават с индустрията и имат възможност да започнат кариера в Coherent Solutions като стажанти или младши програмисти. Курсът включва индивидуални задачи, които постепенно преминават към екипни проекти, което предлага ценен опит в съвместното писане на код и работа в екип.

Основен приоритет е освен това да се постигне професионално ориентиране на децата и създаване на взаимно разбиране. Дългосрочната цел на Coherent Solutions е да популяризира ИТ индустрията и да възпитава ново поколение технологични специалисти, което в своя ред води до по-устойчиво развитие на компанията.

Бъдещето е глобално

Бъдещото издание на тази инициатива се нарича „Глобално лятно училище“ и вече ще обхваща още повече технологии и езици за програмиране. Планирани са публикации, свързани с .NET, front-end, бази данни, алгоритми и др. Всяка година фокусът ще бъде различен, а обученията ще се провеждат както на английски, така и на руски език.

„През следващите години планираме да продължим с тази инициатива и да стартираме подобни школи в различни области. Важно е да се даде възможност на младите хора да изпробват различни езици за програмиране и свързаните с тях технологии. За нас е стратегически важно да поддържаме интереса на младото поколение към обучението и развитието“, заключава Олег.

Детайли

Уебсайт

Таргет аудитория

Дигитални умения за всички

Дигитална технология/ категория

Базови дигитални умения