Skip to main content
НОВИНИ

КАКВО СЕ СЛУЧИ В ИТ СЕКТОРА ПРЕЗ ЮЛИ?

By 01.08.2023септември 21st, 2023No Comments
КАКВО СЕ СЛУЧИ В ИТ СЕКТОРА ПРЕЗ ЮЛИ?

01.08.2023 |

Новини

OutDid привлече 2.5 млн. долара инвестиция

OutDID, английски стартъп, основан от българина Звездин Бесарабов и румънката Ана-Мария Прикоп през 2022 г., успешно набра 2,5 млн. долара в начален кръг на финансиране. Инвестицията беше ръководена от Jump Crypto, дъщерно дружество на американската инвестиционна компания Jump Trading, с участието на Superscrypt, фонд за рисков капитал, базиран в Сингапур, и 15 бизнес ангели. OutDID правят технологично решение за верификация на идентичността без централизиран достъп, обработка и съхраняване на лична информация, като по този начин се справя с нарастващата загриженост за кражбата на самоличност. Средствата ще бъдат използвани за по-нататъшно разработване на техния продукт, за да може той да се прилага в различни отрасли, изискващи проверка на самоличността, с гъвкавост за персонализиране за отделни компании.

SULZER създава развоен център в София

Германската компания SULZER прави стратегически ход, като създава център за разработка на софтуер в София, инвестирайки първоначално 1,5 млн. евро. Това разширяване ще доведе до създаването на близо 100 нови работни места за ИТ специалисти. Клиентите на SULZER включват известни производители на автомобили като BMW, AUDI, DAIMLER, Porsche, Rolls Royce, VW, Skoda и други. Инвестицията е в съответствие с бизнес политика, целяща оптимизиране на веригите за доставки. Със своя опит в предоставянето на ИТ решения за процесите по веригата за доставки в автомобилната индустрия, SULZER обслужва клиенти в автомобилния, инженерния и застрахователния сектор от създаването си през 1978 г.

„Информационно обслужване“ разработва нова информационна платформа за Министерство на електронното управление

Националният системен интегратор, „Информационно обслужване“, работи по нова информационна платформа за българското Министерство на електронното управление. Платформата има за цел да ускори издаването на „сини карти“ за пребиваване и работа на чужденци в страната. Тя ще дигитализира и оптимизира процесите в различните участващи администрации, включително Дирекция „Миграция“, Агенция по заетостта, Главна инспекция по труда, Министерство на външните работи и ДАНС. Министърът на електронното управление Александър Йоловски разкри и плановете за предлаганите изменения на свързаните с тях закони и наредби.

Обучение

20 студенти и ученици участват в Лятната академия на A1

Започна петото издание на Лятната академия на А1, която до края на септември ще предложи практически умения и знания на 20 ученици. Сред тазгодишните участници са студенти от институции като НБУ, УНСС, Технически университет-София и ФМИ на СУ „Св. Климент Охридски“. Опитни ментори ще ги напътстват в областта на информационните технологии, дигиталната трансформация, мрежите и услугите и маркетинга, ще работят по ключови проекти на А1, като същевременно ще получават месечно възнаграждение и социални придобивки.

Hitachi Solutions Bulgaria набра кандидати за обучителната си програма SPACE

Програмата за обучение SPACE на Хитачи Солюшънс България, която започна през юли, привлече над 300 кандидатури. В Центъра за оценяване 30 предварително подбрани кандидати преминаха през различни задачи и индивидуални. Програмата, подкрепена от служители на компанията от различни международни офиси, предлага обучение по основите на Microsoft и работа по реални проекти в рамките на 3 месеца. Модулите включват Power Platform, Dynamics, Azure Cloud, C#, .NET, JavaScript, React, като същевременно се насърчава развитието на меки умения – адаптивност, критично мислене и работа в екип чрез менторство.

Детайли

Уебсайт

Таргет аудитория

Дигитални умения за всички

Дигитална технология/ категория

Дигитални умения