Skip to main content
НОВИНИ

КАКВО СЕ СЛУЧИ В ИТ СЕКТОРА ПРЕЗ АВГУСТ

By 04.09.2023септември 21st, 2023No Comments
КАКВО СЕ СЛУЧИ В ИТ СЕКТОРА ПРЕЗ АВГУСТ

04.09.2023 |

Инвестиции и придобивания

Insight Enterprises придобива Amdaris

Insight Enterprises, интегратор на решения за цифрова трансформация от Fortune 500, придоби Amdaris, базиран в Обединеното кралство партньор, сертифициран по Microsoft Gold, като добави услуги за разработка на софтуер и консултации. Българският офис на Amdaris ще остане непроменен, с нови офиси във Варна и Пловдив.

Разрастване

Valtech отвори офис в България

Valtech, глобална компания за бизнес трансформация и дигитализация, отвори офис в София.В стремежа си към разширяване и иновации компанията е в процес на събиране на динамичен екип, включващ софтуерни инженери, бизнес анализатори, мениджъри на проекти, специалисти по осигуряване на качеството, както и DevOps и Site Reliability инженери. Работи се по различни платформи и технологии, а DXP и Composable Commerce са сред основните линии на услуги.

Програми и обучения

София Тех парк стартира South East European Innovators Program

София Тех парк стартира инициативата South East European Innovators Program (SEEIP) – програма, подкрепяща иноватори, предприемачи и изследователи. Тя ще започне през октомври, но кандидатстването вече е отворено за компании и екипи: https://seeip.eu/. Експертна комисия ще определи избраните участници на два етапа – през септември и през март. Технологичната програма ще е в полза на предприемачи и изследователи, които искат да създадат компания и да развият бизнес проект, включва елементи на инкубация, акселерация и технологичен трансфер, като няма ограничение за областта на разработваните проекти. SEEIP ще следва екипите по целия път – от установяване на конкретен продукт/услуга, през намиране на инвестиции, до комерсиализация и излизане на международни пазари. Програмата ще се провежда на английски език в хибриден модел – онлайн обучения и присъствени събития, а в допълнение участниците ще могат да получат и индивидуални консултации с екип от експерти.

Втори сезон на Bosch Startup Harbour в България

Bosch Startup Harbour, акселераторската програма за стартиращи компании на Bosch, стартира втория си сезон в България. Управлявана от Bosch Digital, звеното, специализирано в областта на IoT, изкуствения интелект (AIoT) и дигитализацията, тази инициатива е пригодена за технологични стартъпи. Тя свързва тези стартъпи с експерти на Бош от различни звена, като им предоставя менторство, напътствия и възможност да си сътрудничат по реални проекти на Група Бош. Фокусните области на програмата обхващат иновации, базирани на генеративен AI и синтетични данни, подобряване на обучението чрез генеративен AI, разширена реалност при разработване на софтуер за автономно шофиране, интелигентни сензорни технологии за проследяване на движението и производителността в Метавселената и дигитализация в производството. Кандидатурите за тази програма са отворени до 30 септември, а повече подробности можете да намерите тук. Освен това програмата Bosch Startup Harbour се разширява и в Сърбия.

24 български студенти са част от програма RISE на Visteon

Програмата е с продължителност 18 месеца и студентите участват в три етапа: едномесечно въведение в автомобилния софтуер и механика, последвано от два етапа, включващи проекти в реални условия, насочени към тестване на софтуер, интеграция и програмиране. Над 50 участници са част от тази инициатива в технологичния център на Visteon в София.

Детайли

Уебсайт

Таргет аудитория

Дигитални умения за всички

Дигитална технология/ категория

Дигитални умения