Skip to main content
НОВИНИ

КОИ ЩЕ СА ВОДЕЩИТЕ ТЕХНОЛОГИЧНИ ТЕНДЕНЦИИ ПРЕЗ 2024 СПОРЕД CCS INSIGHT

By 12.10.2023юли 11th, 2024No Comments
КОИ ЩЕ СА ВОДЕЩИТЕ ТЕХНОЛОГИЧНИ ТЕНДЕНЦИИ ПРЕЗ 2024 СПОРЕД CCS INSIGHT

12.10.2023 |

Тази година изследователският екип поставя своя фокус върху персонализираните изживявания, изкуствения интелект, устойчивостта и влиянието на регулациите

 

Тази седмица CCS Insight публикува най-новия си доклад, в който представя 85 прогнози за предстоящите тенденции в технологичната индустрия. Докладът обхваща постиженията, които ще се развиват до и след 2024 г. За тази година изследователската група се фокусира върху персонализираните взаимодействия, изкуствения интелект, устойчивостта и регулаторните ефекти. Те наблегнаха на критични технологии като машинно обучение, изчисления в облак, добавена реалност, кръгова икономика, свързани джаджи и виртуална среда.

Прогнозите за развитието на иновациите през следващата година са представени в няколко ключови точки. Един от основните е фактът, че популярността на технологията ще се охлади поради реалността на разходите, риска и сложността на внедряването. Ограничаващ фактор за внедряването на иновациите са разходите, които се явяват предизвикателство за много организации и разработчици. В бъдеще, регулациите, социалните и търговските рискове ще изискват периоди на оценка на генеративния изкуствен интелект, преди да бъде напълно внедрен.

Прогнозата за бъдещето на iPhone показва, че до края на 2023 г. над половината от моделите iPhone ще бъдат устройства втора ръка, а средната продължителност на живота на едно iPhone устройство ще се увеличи на 8 години до 2024 г. Това ще има влияние върху продажбите на нови устройства и Apple се опитва да поеме по-голям контрол върху пазара на iPhone втора употреба чрез въвеждане на рейтингова система.

Законодателството на ЕС за изкуствения интелект (AI Act) се отлага многократно поради бързия напредък в иновациите. Бъдещото законодателство може да бъде саморегулиращо се, преди да бъде финализирано. В Европа се възприема методологичен подход към регулирането, като САЩ предпочитат по-гъвкав подход. В същото време, Google работи над подобряването на Android екосистемата, като прави по-големи инвестиции в хардуер, софтуер и дистрибуция.

Приложението на изкуствения интелект е прогнозирано да помогне на много европейски компании до 2030 г., което може да доведе до експериментиране с по-кратка работна седмица. Също така, се предвижда появата на смартфони със самолекуващи се дисплеи, които ще бъдат достъпни след пет години. Тези дисплеи могат сами да поправят драскотини и вдлъбнатини благодарение на специален материал, който реагира при излагане на въздух. Също така, се предвижда нарастване на използването на сателитни смартфони, като до 2027 г. 15% от потребителите на смартфони ще разполагат с такива устройства. Накрая, се очаква все повече големи организации да създават комитети за надзор на ИИ, които ще извършват одити и ще разглеждат етични и правни проблеми.

 

Детайли

Уебсайт

Таргет аудитория

Дигитални умения за всички

Дигитална технология/ категория

Изкуствен интелект

Мобилни приложения

Leave a Reply