Skip to main content
НОВИНИ

КОНКУРС ЗА ИДЕИ ЗА СЪБИТИЯ ПО ПРОГРАМИРАНЕ И ДИГИТАЛНИ УМЕНИЯ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА „ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ И ПРОГРАМИРАЙТЕ“ Е ОТВОРЕН

By 06.08.2023септември 20th, 2023No Comments
КОНКУРС ЗА ИДЕИ ЗА СЪБИТИЯ ПО ПРОГРАМИРАНЕ И ДИГИТАЛНИ УМЕНИЯ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА „ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ И ПРОГРАМИРАЙТЕ“ Е ОТВОРЕН

06.08.2023 |

До 13.09.2023 година неправителствени организации и читалища от цялата страна могат да кандидатстват в конкурса на най-голямата европейска инициатива за дигитално образование – „Запознайте се и програмирайте“ (Meet and Code). Българският партньор е фондация „Работилница за граждански инициативи“.

За седма поредна година Инициативата ще предостави финансиране в размер до 580 лв. на организирано събитие по програмиране и дигитални умения. Целта е да се провокира интереса към дигиталните умения на младите хора у нас. Участниците могат да изпращат свои идеи за събития, популяризиращи програмирането и различни дигитални умения сред деца и младежи на възраст от 8 до 24 години.

Събитията ще се планират в периода от 1-ви септември до 31-ви октомври 2023 г., с акцент върху Европейската седмица на програмирането (7-ми – 22-ри октомври). Финансираните събития са безплатни за всички. Едно събитие трябва да включва минимум 20 човека и да продължи минимум 4 часа. Организациите могат да изпратят няколко различни свои идеи за събития.

Тази година одобряването на събития ще се реализира по реда на получаване на кандидатурите. Можете да намерите полезни ресурси, презентации, набори от инструменти и връзки на български и на английски за различните етапи на обучение – от начинаещи до напреднали – в Inspiration Library.

Повече информация за условията за кандидатстване ще откриете ТУК.

Details

Target audience

Digital skills for all

Digital technology

Digital skills