Skip to main content
НОВИНИ

MentAlly

By 04.01.2024януари 11th, 2024No Comments
MentAlly

20.12.2023 |

Отборът на MentAlly заслужи третото място в AI&I FACTORY /// Challenge 2.0 @Plovdiv с иновативен подход за ментално здраве.

 

В рамките на образователния хакатон, проведен за първа година в Пловдив, отборът на MentAlly се отличи със своя проект, заслужавайки третото място сред силната конкуренция от млади предприемачи. Техният проект представлява каскадно техническо решение, включващо създаването на API и ChatBot, което цели да подпомогне поддържането на менталното здраве чрез избора на подходящи храни и дейности.

Фокусирайки се върху значимата връзка между храненето и психическото благополучие, MentAlly предлага уникално решение, което обединява най-новите технологии в областта на изкуствения интелект и обширна база данни, специфично насочена към българските потребители. Тяхната платформа е изключително подходяща както за разработчици, които търсят надеждна информация, така и за крайни потребители като бременни жени, майки, тийнейджъри и възрастни, които искат да подобрят своето ментално здраве чрез балансирано хранене и активности.

MentAlly се откроява със своята иновативност, предлагайки не само технологично решение, но и дълбоко разбиране за важността на храненето в контекста на менталното здраве. Техният подход към „вие сте това, което ядете“ е не просто лозунг, а реална практика, превръщаща храната в инструмент за подобряване на психическото благополучие. Това поставя MentAlly в авангарда на дигиталното здравеопазване и укрепва позицията на България като иновационен център в областта на здравните технологии.

„AI & I FACTORY“, съвместна инициатива на Дигитална Национална Коалиция и AI Cluster Bulgaria, наскоро приключи своята „AI & I FACTORY CHALLENGE 2.0“ в Пловдив, отбелязвайки поредния успешен етап в мисията си да разшири общественото разбиране и практическото приложение на изкуствения интелект (ИИ).

Този проект, част от поредица образователни и иновативни начинания, се фокусира върху вдъхновяването на технологичните експерименти и приобщаването, като е насочен по-специално към жените и младите таланти в технологичния сектор и сектора на ИИ.

„Challenge 2.0“ в Пловдив беше задълбочена двуседмична програма, която събра участници от различни университети. Тези начинаещи таланти се впуснаха в предприемачество, разработвайки решения, базирани на ИИ, с напътствия от ментори и експерти в области като бизнес развитие, дизайнерско мислене, софтуерно инженерство и киберсигурност.

Детайли

Уебсайт

Таргет аудитория

Дигитални умения в образованието 

Дигитална технология/ категория

Изкуствен интелект

Дигитални умения