Skip to main content
НОВИНИ

Powers Summit 2023: „Изграждане на бъдещето на България чрез колективна интелигентност и диалог“

By 08.11.2023No Comments
Powers Summit 2023: „Изграждане на бъдещето на България чрез колективна интелигентност и диалог“

08.11.2023 |

На 7 ноември 2023 г., в София Тех парк се проведе третото издание на форума Powers Summit. На него се събраха лидерите на парламентарно представени политически групи и техните екипи, както и представителите на изпълнителната власт, за да се намерят решения в реално време по основните теми в диалог с индустрията, гражданския сектор и академичните среди.

За първа година Powers Summit започна с новите “Премиерска сесия” и “министерски сесии”, с участието министър-председателя акад. Денков, последван от участието на финансовия министър Асен Василев и министрите на енергетиката, икономиката, образованието, здравеопазването, земеделието и други министри и членове на висшия ешелон на властта.


Тази година „Българският Давос“ бе посветен на темите здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие и Бранд България – предприемачество, инвестиции и образование.

Ключовите приоритети, които бяха представени от браншовите организации пред властта, може да откриете тук.

Закриването на Powers Summit 2023 бе направено от Васил Терзиев, който в разговор с д-рПламен Русев разказа за София 2027 и по-точно как си представя да изглежда столицата ни след края на първия му мандат.

На въпроса какъв иска да е бранда на София след 4 години, г-н Терзиев отговори, че София ще се превърне в град на големите възможности, основа за реализацията на мечти, красива среда в която всички да живеем и да се развиваме.

Гледайте цялата програма на запис, разделена по панели. 

Powers Summit се съ-организира от Webit Foundation и Дигитална Национална Коалиция в партньорство с всички основни представителни организации на индустрията в България, работодателски организации, браншови камари, мозъчни тръстове и неправителствени организации. Powers Summit има медийната подкрепа на всички водещи медии в страната. Стратегически медиен партньор – Нова ТВ.

Детайли

Уебсайт

www.digitalalliance.bg 

Таргет аудитория

Дигитални умения за всички

Дигитална технология/ категория

Изкуствен интелект

Куберсигурност

Дигитални умения