Skip to main content
НОВИНИ

RibbonsHub

By 02.01.2024юли 11th, 2024No Comments
RibbonsHub

20.12.2023 |

В последното издание на AI & I FACTORY , проектът RibbonsHub заслужено зае впечатляващото второ място. Тази иновативна стартъп идея, разработена от екип студенти, отговаря на жизненоважния въпрос за здравната осведоменост и диагностика в България, като въвежда пионерска платформа за събиране и анализ  на анонимизирани данни. Получените данни ще служат както на медицинските центрове, така и на отделните пациенти.

RibbonsHub е ярък пример за фокуса на хакатона, а именно приложението на изкуствения интелект за подобряване на общественото благосъстояние.

Поздравяваме талантливия екип на RibbonsHub и им желаем много успех по пътя на предприемачеството с кауза.

„AI & I FACTORY“, съвместна инициатива на Дигитална Национална Коалиция и AI Cluster Bulgaria, наскоро приключи своята „AI & I FACTORY CHALLENGE 2.0“ в Пловдив, отбелязвайки поредния успешен етап в мисията си да разшири общественото разбиране и практическото приложение на изкуствения интелект (ИИ).

Този проект, част от поредица образователни и иновативни начинания, се фокусира върху вдъхновяването на технологичните експерименти и приобщаването, като е насочен по-специално към жените и младите таланти в технологичния сектор и сектора на ИИ.

„Challenge 2.0“ в Пловдив беше задълбочена двуседмична програма, която събра участници от различни университети. Тези начинаещи таланти се впуснаха в предприемачество, разработвайки решения, базирани на ИИ, с напътствия от ментори и експерти в области като бизнес развитие, дизайнерско мислене, софтуерно инженерство и киберсигурност.

Детайли

Уебсайт

Таргет аудитория

Дигитални умения в образованието 

Дигитална технология/ категория

Изкуствен интелект

Дигитални умения

Leave a Reply