Skip to main content
SPINOFF BULGARIA

25.06.2024

За Spinoff Bulgaria

 

Spinoff Bulgaria е най-голямата инициатива, посветена на трансфера на технологии, иновации на базата на наука и инвестиции в спин-оф компании в България и региона. Двудневният формат включва широк спектър от основни изказвания, панелни дискусии, работни срещи и кръгли маси и предлага възможности за създаване на контакти, съчетаване и обмен на добри практики.

Целевата група са учени, университети и офиси за трансфер на технологии (TTOs), както и инвеститори, представители на национални министерства и европейски организации, експерти, студенти, иноватори и представители на корпорации и бизнес.

В допълнение към обмена на идеи и ноу-хау и повишаване на осведомеността по теми, свързани с трансфера на технологии, декларираната цел на инициативата е да стартира и инициира международни проекти за сътрудничество и създаване на спин-оф компании. До 2030 г. целим да сме помогнали за основаването, получаването на инвестиции и комерсиалния растеж на 100 спин-оф компании.

Инициативата подкрепя развитието на устойчива спин-оф екосистема в България, Югоизточна Европа и Европа, като свързва националните заинтересовани страни с международни партньори. Представяйки добри практики, прозрения и възможности за сътрудничество, инициативата стимулира интереса към създаването на спин-оф компании, популяризира културата на трансфера на технологии и обединява европейски организации, компании, академични среди и инвеститори.

Водещи технологии в изкуствения интелект, медицината, микроелектрониката и кръговата икономика на третото издание на конференцията Spinoff 2024

 

Международната конференция Spinoff Conference се проведе за трета поредна година на 20 и 21 юни 2024 г. в София Тех Парк, форум Джон Атанасов, като отново предостави платформа за обмен на идеи, ноу-хау и повишаване на осведомеността по теми, свързани с трансфера на технологии.

Основната цел, поставена от организаторите—Health and Life Sciences Cluster, Artificial Intelligence Cluster Bulgaria, Venrize – spinoff factory, ISTEB—е да създадат благоприятна среда за растежа и реализацията на 100 спин-оф компании до 2030 г. Тези компании имат за цел да предоставят продукти и услуги с висока добавена стойност, които са от съществено значение за модернизацията и иновациите в българската икономика. Инициативата е подкрепена от множество министерства, общини, професионални асоциации и университети.

При откриването на конференцията, Кристина Ескенази, една от основните организатори, сподели, че през последните три години повече от 40 спин-оф компании са били представени и наградени на престижната сцена. „България има огромен потенциал в най-новите технологии и през следващите два дни имаме възможността да ви ги представим,“ заяви тя.

Награди и признания

Едно от най-очакваните събития на конференцията беше връчването на наградата „Спин-оф на годината.“ Тази престижна награда бе присъдена на компании, които успешно са внедрили иновативни технологии и са постигнали значителен пазарен успех. Шест компании бяха наградени със „Спин-оф на годината 2024“: Momfident, VAReyes, Senesys. Biо, Simenso Ltd, MedTechLab и Neuromorphica.

Можете да намерите допълнителна информация за програмата и предишните издания ТУК.

Детайли

Уебсайт

Таргет аудитория

Дигитални умения за работещи

Дигитални умения за ИКТ професионалисти 

Дигитална технология/ категория

Изкуствен интелект

Киберсигурност

5G

Големи данни

ИоТ

Софтуерно инжинерство

Ниво на трудност

 Високо 

Експертно

Финансиране на добрата практика

Частно 

Тип инициатива на добрата практика

Добра практика за национална инициатива

Държава, предоставяща добрата практика

България

Организация, предоставяща добрата практика

База данни

Начална дата

20.06.2024

Крайна дата

21.06.2024

Leave a Reply